top of page

Regionale producten

 • L'Odacieuse : L'Odacieuse is een biologisch pilsbier gebrouwen in Sainte-Ode door brouwerij Demanez de Magerotte. Het is een licht bier, verfrissend, maar onderscheidend. Het is het officiële bier van de stad Sainte-Ode en het Syndicat d'Initiative. Het wordt verkocht in lokale winkels en aangeboden in de meeste HORECA-vestigingen in de stad.
   

 • Brouwerij Demanez  : Net als zijn brouwer is de BR een rond en soepel bier. Bij 6,2 ° is de bitterheid van de blonde BR licht en zal het veel smaakpapillen behagen. Gebrouwen met de beste mouten en edele hop, het is biologisch gecertificeerd. Waarom BR? Na zijn overstap uit de financiële sector wilde Sébastien zijn verleden bijhouden. BR had veel kunnen betekenen: regionaal bier, Belle Robe, enz. Maar Sébastien Demanez is een berouwvolle bankier en een gelukkige brouwer!
  Sinds de BR blonde zijn er verschillende andere bieren aan het assortiment toegevoegd: BR triple, BR fruity, BR white en Barrel Reserve.
    Het is ook Sébastien die "L'Odacieuse" produceert voor de SI Sainte-Ode.
   

 • " De boerderij van weleer " in Magerotte: Audrey en Patrick bieden kazen aan die gemaakt zijn van rauwe geitenmelk of rauwe koemelk. Bij de Ferme d'Antan vind je maqué naturel of pittig, kazen met een bloemige korst en verse kazen verkrijgbaar in verschillende authentieke smaken: naturel, knoflook & kruiden, sjalotten, gember, zwarte peper, gemengde pepers. De boerderij van weleer maakt ook koeien- en geitenyoghurts. In een bijgebouw van de boerderij is ook een streekproductenwinkel gevestigd. U vindt er een ruime keuze aan producten uit de regio.
   

 • Cuvée de la Jonquille  : Een amberkleurig bier van 6.5 °, verpakt in flesjes van 33 cl en 75 cl. Gemaakt voor SI Sainte-Ode. Dit ambachtelijke bier, geproduceerd uit het Pays de Bastogne, wordt gebrouwen door de Brasserie Saint-Monon in Ambly.
   

 • Vatch'Hot  : Plezierbier uit het dorpje Lavacherie.
   

 • Worsten uit Sainte-Ode  : Vele soorten worst, puur varkensvlees, peper, 13 aromatische kruiden, whisky, etc. Vervaardiging van de Boucherie Claude Ligot. Rue de l'Eglise, 18 - 6681 LAVACHERIE -  +32 (0) 61/68 80 19
   

 • Tomme en Houmont's gehaktbal  : Kaas gemaakt met koemelk volgens de Steiner methode - biologische kaas. Gemaakt door de familieboerderij Keirse.

bottom of page