top of page

Lokale evenementen

 • De "Deux Ourthes Terroir Markten": Elke donderdag in juli en augustus georganiseerd in Amberloup, Tenneville en Bertogne, de Deux Ourthes Terroir Markten laten bezoekers kennismaken met lokale producenten en ambachtslieden. Meer dan 25 producenten van voedingsproducten en allerlei soorten ambachtslieden ontmoeten elkaar in de zomer elke donderdag van 17.00 tot 20.00 uur om hun knowhow te tonen en hun passie te delen. Vind alle informatie op  www.marcheduterroir.be  - 0474 / 43.43.05
   

 • De "Boerenmarkt van de 3 gemeenten": Georganiseerd elke 1e vrijdag van de maand (behalve in juli, augustus en januari), op  boerenmarkt van de 3 gemeenten  (kamer "Le Foyer" in Tenneville) is een initiatief om lokale producenten te ondersteunen. Een mooie kans voor consumenten om direct in contact te komen met lokale producenten. Snacks en entertainment op elke markt! Info: 0474 / 43.43.05
   

 • Landbouwbeurs Libramont:  De landbouw-, bosbouw- en agrofoodbeurs van Libramont  is een gigantische openluchttentoonstelling die jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers, 1.800 exposanten en merken verwelkomt op een terrein van 300.000 m². Het is een uitzonderlijke showcase van landelijkheid die het vanuit vele aspecten aanspreekt: machines, vee, bosbouw, agrifood, tuinbouw of zelfs onderzoek, onderwijs en cultuur. Libramont ligt op slechts 10 minuten rijden van de gîte!  
   

 • Legend Buckles of Bastogne: Dit is een van de belangrijkste rally's in België. De volgende editie van  Legend gespen  zal plaatsvinden in februari 2022.
   

 • ADEPS-wandelingen: Elke zon- en feestdag worden overal in de federatie Wallonië-Brussel bewegwijzerde wandelingen van 5, 10, 15 en 20 kilometer georganiseerd. Vind de plaatsen en data van de verschillende marsen  door op deze link te klikken .
   

 • Kerstmarkten: Elk jaar organiseren de dorpen Amberloup en Lavacherie hun eigen kerstmarkt.

bottom of page